14 september 2023 – Amsterdam

Op donderdag 14 september 2023 werden in het Evenementen Centrum Amsterdam (op het terrein van het Marine Etablissement) de volgende onderscheidingen uitgereikt:

De Legion of Honor Appreciation Award aan:
Het Veteranen Search Team
Het Veteranen Search Team bestaat uit militairen, veteranen en andere geüniformeerde diensten, die door hun achtergrond zijn opgeleid om doelstellingen te bereiken en missies te voltooien. Door hun professionele aanpak zijn zij een gewaardeerde hulp voor de politie in vermissingszaken.

Img 4689.jpg

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margarita de Bourbon Parme reikt de onderscheiding uit aan Remko Plomp en Mariska Benig

De Legion of Honor Award (postuum) aan:
Lily Franz
Lily Franz was een overlevende van de Porajmos (zigeunervervolging). Ze overleefde de deportatie naar het “zigeunerkamp in Auschwitz”, evenals het concentratiekamp Ravensbrück en het bijhorende kamp Graslitz (Kraslice). Na het einde van de Tweede Wereldoorlog leverde zij een waardevolle bijdrage aan de veroordeling van nazi-misdaden tegen de Europese Sinti en Roma.

Dsc07341.jpg

Burgemeester Victor Molkenboer van de gemeente Woerden reikt de postume onderscheiding uit aan Gerard Jansen, zoon van Lily Franz

De Legion of Honor Award aan:
Robin Imthorn
Sergeant der mariniers Robin Imthorn is de oprichter van de Five Five Out Foundation. Deze stichting zet zich in voor collega’s die worstelen met PTSS. Robin werd beroemd met zijn snelheidsmarsen. Deze activiteiten combineert hij naast zijn baan bij het Korps Mariniers.

Dsc07353 2.jpg

Hoofdkrijgsmachtrabbijn Menachem Sebbag reikt de Legion of Honor Award uit aan Robin Imthorn

De Legion of Honor Humanitarian Award aan:
Dik de Boef
Dik de Boef verdient waardering voor zijn inzet voor het hooghouden van de nagedachtenis van mensen die tegen het fascisme vochten en voor gelijke rechten voor iedereen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Dik is sinds 2007 voorzitter van de Centrale Organisatie voor Voormalig Verzet en Slachtoffers. Daarnaast is Dik actief als voorzitter van het Internationale Sachsenhausen Comité.

Dsc07374.jpg

Executie Director of the Chapel of Four Chaplains, Bill Kaemmer reikt de onderscheiding uit aan Dik de Boef.

De Legion of Honor Bronzen Medaillion aan:
Dennis van der Kraats
Dennis van der Kraats diende van 1999 tot 2009 als beroepsmilitair in het Nederlandse leger. In die tijd voerde hij vredesmissies uit in Bosnië in 2001 en 2005, en in Afghanistan in 2008. Dennis en zijn vrouw Mariska zijn de oprichters van de Veteranen Search Team (VST) in Nederland.

Dsc07487 2.jpg

v.l.n.r. op de foto: Bill Kaemmer, Nico van der Steeg, Gerard Jansen, Dik de Boef, Dennis van der Kraats, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margarita de Bourbon Parme, Remko Plomp, Howard Schaeffer en Robin Imthorn.

Op vrijdag 15 september vond een werkbezoek plaats op de basisschool Maurice Rose in Margraten en aansluitend vond er een kranslegging plaats op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten door Howard Schaeffer en Bill Kaemmer. Muzikale medewerking werd verleend door het Koper Kwintet van het Korps Mariniers. Generaal Maurice Rose ligt begraven op de erebegraafplaats in Margraten en de school is naar hem vernoemd. Onderstaand een foto impressie en de video die gemaakt is van het werkbezoek.

Screenshot
Img 4763.jpg
Img 4619 1.jpeg
Img 4621 1.jpeg
Img 4779.jpg

Copyright © Stichting Four Chaplains Memorial Foundation | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud