Samenwerking met de DGV

De uitreikingen van de Legion of Honor Awards van de stichting Four Chaplains Memorial Foundation Nederland vinden de komende jaren plaats op het Landgoed Beukbergen in Huis ter Heide. Dat landgoed gebruiken de Diensten Geestelijke Verzorging (DGV) van het Ministerie van Defensie als vormingscentrum. De DGV bood landgoed Beukbergen aan als locatie aan en onze stichting heeft het aanbod graag geaccepteerd. 

De Four Chaplains Memorial Foundation Nederland kent jaarlijks onderscheidingen toe aan personen of instellingen die zich geheel belangeloos hebben ingezet voor anderen. Zij doet dat als eerbetoon aan vier Amerikaanse geestelijk verzorgers die in de Tweede Wereldoorlog omkwamen. Het troepentransportschip waarop zij naar Groenland gingen, werd getorpedeerd door een Duitse onderzeeboot. De vier geestelijk verzorgers brachten rust in de chaos na de inslag, hielpen de bange soldaten in de reddingsboten en gaven uiteindelijk hun eigen reddingsmiddelen weg. De vier gingen uiteindelijk met het schip ten onder, maar redden met hun inzet velen.

Aan de jaarlijkse uitreiking verleende krijgsmachtpredikant Ko Sent al enige jaren zijn medewerking hetzij door het verhaal van de Four Chaplains te vertellen, hetzij door een onderscheiding uit te reiken. Ds. Sent ging in 2023 met functioneel leeftijds ontslag. Na de ceremonie van 2023 vond er een bespreking plaats tussen de Diensten Geestelijke Verzorging, en het bestuur van de Four Chaplains Memorial Foundation Nederland. De uitkomst van het overleg resulteerde in een uitbreiding van de bestaande samenwerking. 

Niet alleen mag de stichting jaarlijks gebruik maken van het vormingscentrum voor de uitreiking, maar tevens levert de DGV ook een geestelijk verzorger die het verhaal van de Four Chaplains tijdens de ceremonie vertelt.

Het bestuur is als ANBI -organisatie bijzonder verheugd met de samenwerking en de steun van de DGV en van de Stichting Landgoed Beukbergen.

Meer informatie over de Diensten Geestelijke Verzorging van het ministerie van defensie vindt u op:
https://www.dgv.nl/

Meer informatie over de stichting Landgoed Beukbergen vindt u op: https://beukbergen.nl/

L

Copyright © Stichting Four Chaplains Memorial Foundation | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud